לאחרונה, ישנן גם אמרות לא מעטות שמציינות שהממשלה אחראית על גל ההתייקרויות הנוכחי. התבצע לאחרונה סקר מעניין בנושא, שכולכם לבטח תהיו מעוניינים לדעת מה תוצאותיו.
על פי הסקר שבוצע, 46 אחוזים מהציבור טוענים כי הממשלה אחראית על יוקר המחייה, על עליית מחירים מאסיבית ובכלל על התנהלות כלכלה לא נכונה.
הסיבה לכך קשורה כמובן גם לעליית מחירים מרכזית הקשורה לשירותים להם האזרחים נזקקים ועליהם המדינה אחראית. הארנונה, החשמל ושאר המיסים. בזמן שרשות החשמל מעדכנת התייקרות של תעריפי החשמל, כך גם עלויות הייצור של שאר התעשיות מתייקרות בשל כך ובכך הרבה מאד ענפים, ומגוון של עסקים בתחומים שונים, גם בצריכה הבסיסית, מתייקרים. מה באמת העם חושב? על פי חדשות הכלכלה והסקרים השונים, כ16 אחוזים רואים ביצרניות המזון כאחראיות לאותה עליית מחירים מאסיבית. 11 אחוז מאשימים את היבואניות, ועוד 11 אחוזים מאשימים את רשתות השיווק.
עוד צוין שהדור הצעיר מאשים הרבה יותר את הממשלה, ממה שאת המגזר העסקי או את העסקים עצמם. הצעירים הם מגיל 18 ועד לגילאי ה40 פלוס, והם מאמינים שהמגזר העסקי פחות אשם.
לעומתם, בני 50 ומעלה מאשימים את הממשלה פחות, ואת המגזר העסקי יותר. אם אנחנו מדברים על המגזר החרדי והדתי, 60 אחוזים ממגזר זה מאשימים את הממשלה כאשר אנחנו מדברים על מוצרי החד פעמי שהתייקרו באופן משמעותי מאד ואת המשקאות הקלים שגם חוו עליה במחירים.
על פי חדשות המימון, הסקר נערך בקרב של כחמש מאות משיבים, משיבים אלו מייצגים את הציבור הבוגר, את כל המגזרים וככלל את הציבור הישראלי.
זה באמת חשוב מי אחראי על גל ההתייקרויות, מהסיבה שכדאי לדעת איך אפשר להקל על עצמנו. אם הממשלה אחראית על כך, אז לפעול בצד הפוליטי כמובן. ואם הרשתות השונות, או החברות המייבאות אחראיות לפעול גם בצד הזה.
אך בינתיים, בין פעולה זו או אחרת, אנחנו גם צריכים לדעת איך להתמודד עם אותן התייקרויות. ולכן, חשוב או לקחת ליווי מקצועי שיסייע לנו בהתנהלות הכלכלית, בין אם אנחנו שכירים ובין אם אנחנו עצמאיים. ובכלל, ללמוד איך להתנהל כלכלית על מנת לשרוד את החודש.
וכמובן, גם לפעול בעצמנו בכמה צעדים רלוונטיים. תוכלו לנהל רישום של הכנסות והוצאות שיסייע לכם להבין היכן אתם עומדים בכל חודש ברמה הכלכלית.
אפשר כמובן גם לא לקנות הכל. אם אנחנו כועסים על עליית מחירים בטווח מסוים, הכוח הוא לחלוטין בידי הצרכן. תמיד אפשר להוביל מחאה זו או אחרת כמו מחאת הקוטג' בזמנו, אך אפשר פשוט גם להחליט שלא לקנות. ככל שלא נקנה מוצרים שיקרים לנו מדי, כך נסייע לעצמנו כלכלית יותר.
והכי חשוב, ללמוד מה אנחנו באמת צריכים, ומה אנחנו רוצים. היכולת הזאת שלנו לדעת בדיוק מה הבית צריך, ומה אנחנו רוצים היא חשובה מאד, וחוסכת לא מעט כסף. כן פנקו את עצמכם מדי פעם, אך דעו מה מסייע לכם, ומה עושה לכם נזק.